Zum Inhalt springen

Customs Consultant

Op locatie
 • Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Consultancy

Functieomschrijving

Ben jij een specialist op het gebied van douane en werk jij graag in adviserende rol? Lees dan snel verder!

Als Customs Specialist ben je een all-round adviseur voor onze klanten. Je speelt een zeer belangrijke schakel in de internationale goederenstroom. Zonder juiste douane-afhandeling kunnen onze klanten niet op tijd beschikken over hun goederen.

Je bent bekend met het in kaart brengen van diverse processen en het schrijven van procedures. Als persoon heb je een flexibele werkhouding, ben je zelfstandig, eerlijk en open. Je werkt zelfstandig, houdt van een uitdaging en hebt een natuurlijke overtuigingskracht.

Verder ben je goed in het vertalen van wet en regelgeving naar efficiënte en effectieve organisatorische processen en ben je sterk in risicomanagement.

Wat ga je doen?
Onze klanten zijn divers en daarom zullen de aanvragen en werkzaamheden ook variëren. Dit kan verschillen van het aanvragen van douane vergunningen (AEO, Douane entrepot, etc) tot het fungeren als Trade analist of Compliance manager en geef je advies rondom juridische vraagstukken met betrekking tot de douane.

Jouw werkomgeving
Customs Support beschikt over een (internationale) Consultancy afdeling waarbij je zelfstandig voor onze klanten komt te werken. Onze klanten zijn heel divers, dit varieert van kleine jonge organisaties tot grote multinationals. We hebben niet alleen diversiteit aan klanten maar ook aan douane gerelateerde vraagstukken. Kortom een hele uitdagende job!


Wat bieden wij?
Je werkt in een ambitieus team waar je collega’s dezelfde passie voor douane gerelateerde zaken delen. Customs Support is een toonaangevende speler op gebied van douane en biedt uiteraard een marktconform salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jij jezelf blijft ontwikkelen door middel van opleidingen en trainingen. Tevens kom je bij een heel gezellig en snel groeiend bedrijf te werken met een ongekend goede werksfeer.

Vereisten

Dit ben jij:
Deze functie is ideaal wanneer je een paar jaar ervaring hebt als Customs Specialist en je toe bent aan de volgende stap in jouw carrière.

 • Je hebt een professionele, flexibele en servicegerichte instelling. Dit is een vereiste om onze klanten goed te kunnen adviseren;
 • Je bent op de hoogte van de actuele douane wet- en regelgeving;
 • Je hebt ervaring met het classificeren van goederen;
 • Je hebt enkele jaren werkervaring als declarant
 • Je hebt ervaring met AEO trajecten en het aanvragen van douane vergunningen, zoals een douane entrepot;
 • Je hebt kennis van Incoterms ;
 • Je hebt kennis van strategische (dual-use) goederen;
 • Je hebt kennis van de Brexit;
 • Affiniteit met IT, bekend met diverse datastromen;
 • Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift.

of