Zum Inhalt springen

Compliance Medewerker

Op locatie
  • Venlo, Limburg, Nederland
Compliance

Functieomschrijving

Ben jij klaar om de wereld van douane compliance te veroveren? We zijn op zoek naar een dynamische en proactieve Compliance Medewerker om ons team te versterken!


Wat ga je doen?

Als Compliance Medewerker sta je zij aan zij met onze Nederlandse Customs & Compliance Manager om de spannende wereld van douane compliance te verkennen. Je zult de verschillende douane (en accijnzen) compliance risico's in kaart brengen, beheren en domineren. Van het bewaken van douane taken tot het implementeren van interne controles, jij bent de held die ervoor zorgt dat alles op rolletjes loopt.

Deze functie vereist een sterke kennis van de relevante douanevoorschriften en goed begrip van de activiteiten. Ook vereist de functie het monitoren van veranderingen in de Europese/Nederlandse douanewet- en regelgeving om proactief te kunnen inspelen op verwachte problemen op basis van nieuwe wetgeving en oplossingen/ideeën.


Belangrijkste verantwoordelijkheden:

  • Ondersteunt de landelijke Customs & Compliance Manager bij claims en potentiële geschillen;
  • Houdt toezicht op de douane compliance taken die in de verschillende entiteiten worden uitgevoerd door het uitvoeren van self-audits en kwaliteitscontroles;
  • Houdt de verschillende douanevergunningen en borgstellingen binnen de groep bij;
  • Definieert en implementeert specifieke interne controles om ervoor te zorgen dat potentiële compliance risico’s worden beperkt.


Wie zijn wij?

Customs Support is dé neutrale en dynamische douanepartner voor kleine en grote ondernemers in Europa. Wij zijn dagelijks bezig met het organiseren van alle soorten douanedocumenten voor de import en export van goederen en diensten van expediteurs en onze klanten. Als snelgroeiend internationaal bedrijf zijn we trots op onze expertise en toewijding aan het leveren van hoogwaardige douanediensten aan onze klanten.

Vereisten

Wat breng je mee?

Heb je minstens 5 jaar ervaring in douanezaken (met een minimale opleiding vakdeclarant) en een passie voor douanewetgeving? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Ervaring met AEO is een bonus, net zoals een achtergrond bij een internationale (logistieke) dienstverlener. Ben je ook nog eens een kei in zowel Nederlands als Engels, comfortabel met IT systemen en proactief van nature? Dan willen we jou!


Wat bieden wij?

Stap in onze wereld van avontuur met een uitdagende en gevarieerde functie in een internationale omgeving. We bieden een competitief salaris, fantastische secundaire arbeidsvoorwaarden, flexibele werkplekken en volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Bij ons is elke dag een nieuw avontuur!

of

Apply with Indeed onbeschikbaar